Snijd de kool in
2 en verwijder de harde witte kern. Snipper de rest fijn. Schil de
appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Pel en
snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze, indien nodig, in
gelijke stukken zodat ze egaal garen.
Warm een pot, giet er 4 eetlepels vloeibare margarine in en stoof er
de ui in. Voeg er de rode kool, de azijn, de suiker, de kruidnagels,
de laurier, de tijm en eventueel de aalbessenjam bij. Giet er 2,5 dl
water bij en roer er het bouillonblokje bij. Laat op zacht vuur, met
het deksel op de pot, 25 minuten garen.
Voeg dan de appels toe en kruid met peper en zout. Laat nog 20
minuten garen.
Doe de aardappelen in een pot en voeg water bij tot ze net
onderstaan, breng aan de kook en laat garen.
Bak ondertussen de worsten op matig heet vuur aan alle kanten gaar
in de rest van de margarine. Dien het vlees op met de aardappelen en
de rode kool. |