Schenk het
groentesap in een kookpot, voeg het bouillonblokje toe en breng dit
al roerende aan de kook.
Was de linzen. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan
de groentebouillon en laat in ± 30 minuten op matig hoog vuur met
het deksel op de kookpot beetgaar koken.
Schil en snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes. Rits de
blaadjes van de takjes tijm. Pel en snijd de knoflook fijn.
Bak de spekblokjes in een droge hete braadpan op matig hoog vuur
zachtjes uit. Geregeld omscheppen. Voeg de knoflook toe en bak 1
minuut mee.
Voeg de groenten en de helft van de tijm toe aan de linzen en laat
nog ± 15 minuten koken totdat de linzen en groenten gaar zijn.
Roer de helft van de uitgebakken spekjes met knoflook door de
linzen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de linzen over 4 diepe warme borden, bestrooi met de rest
van de knoflookspekjes en wat van de bewaarde tijmblaadjes. |