Zet de
aardappeltjes (met schil) op in een laag koud water en kook ze in
15-20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel
fijngehakte tuinkruiden.
Meng 4 el fijngehakte tuinkruiden met 1-2 theelepel cayennepeper
(hoe meer, hoe heter!) en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel de
bouillontablet erdoor. Meng goed.
Wrijf het vlees rondom goed in met het mengsel en laat kort trekken.
Kook ondertussen de flageolets in ruim kokend water in ca. 7 minuten
gaar.
Afgieten en opschudden met 1 eetlepel olie en naar smaak wat peper
en zout.
Verhit een grillpan en grill hierin de ribeye 2-4 minuten aan elke
kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste
gaarheid.
Verdeel de aardappeltjes in de schil, de flageolets en de gegrilde
ribeye over 4 borden. |