Snij de broccoli
in roosjes en kook ze ca. 5 min. voor.
Snij de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de champignons
in vieren. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de marinademix met 2
eetl. olie in een kom en marineer hierin de kipreepjes ca. 5 min.
Doe 650 ml koud water in een pan en voeg de rijst en de kruidenmix
hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 min.
zachtjes doorkoken, zonder deksel. Roer af en toe door elkaar.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak hierin de kipreepjes
goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika, champignons en
broccoliroosjes toe en bak deze nog 4-5 min. mee.
Voor de salade; snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de
dressingmix met 3 eetl. olie en 3 eetl. koud water en schep dit door
de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de
rijst en de salade apart. |