Was en snijd de
aubergine en de courgettes in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder
de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui
en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in
stukjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie en bak de aubergine, al
omscheppend, 10 minuten of een halfhoog vuur. Schep de aubergine in
een braadpan. Verhit 1 eetlepel van de olie en bak de courgette, al
omscheppend, 7-8 minuten op een halfhoog vuur en voeg het aan de pan
toe.
Voeg de tomaten, de knoflook, de inhoud van het Knorr
Bouillonketeltje Groenten, 100 ml water, het laurierblad en de helft
van de tijm toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Breng alles aan de kook en temper het vuur. Kook alles met de deksel
op de pan 30-45 minuten afhankelijk van hoe gaat je de groenten wilt
hebben. Bestrooi de ratatouille met de rest van de tijm. |