Pel de uien en
snijd ze in ringen. Snijd de kool in smalle reepjes. Schil de
aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min.
in ruim koud water met wat zout gaar. Voeg halverwege de kool toe.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit de helft van de Blue Band vloeibaar in een wok of hapjespan.
Voeg de uienringen toe en bak deze 4 min. Voeg de runderreepjes en
de hacheekruiden toe en bak deze nog eens 4 min. mee. Voeg
vervolgens 2 dl heet water toe en laat het mengsel ca. 2 min.
zachtjes pruttelen.
Maak de rundvleesjus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stamp de aardappelen en kool fijn met de rest van de Blue Band
vloeibaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Warm even door.
Verdeel de aardappel-koolpuree over vier grote borden en schep de
hacheereepjes en de piccalilly ernaast. Geef de rundvleesjus er
apart bij.
Variaties:
Voeg een blaadje laurier en een geperst teentje knoflook toe aan de
runderreepjes. Ook lekker met gewokte koolreepjes in plaats van
gekookte kool. |