Wrijf de
karbonades in met de cayennepeper, en het paprikapoeder. Verhit de
helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de karbonades in
ca. 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Breng het vlees op
smaak met wat zout.
Maak ondertussen de Chinese kool schoon en snijd deze in dunne
reepjes. Pel de ui en snijd hem in partjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin in ca. 8
min. de aardappeltjes en de ui rondom goudbruin en gaar. Bestrooi ze
naar smaak met wat zout en peper.
Kook de kool ca. 4 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Giet de groente af. Maak de 4-kazensaus klaar volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de gebakken aardappeltjes en de Chinese kool over vier grote
borden, leg de pittige kipkarbonades ernaast. Schep de saus over de
Chinese kool.
Serveer tips:
Bestrooi de Chinese kool met wat fijngeknipte peterselie. |