of het van de week...

Recept 81...

Taartje met frambozencrème en aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen:

50 g suiker
1/2 dl water
200 g frambozen, zonder steeltjes
sap van 1/4 citroen
2.5 dl room
6 grote aardbeien
6 kleine taartbodems (
Ø 7 cm)
6 topjes verse munt

Bereiding:

Kook de suiker met het water, houd 6 frambozen opzij en doe de overige
frambozen bij het suikerwater. Laat even opkoken. Voeg het citroensap
toe, mix en zeef de saus. Laat afkoelen.
Klop de room stijf en spatel er voorzichtig de frambozensaus door.
Spuit mooie torentjes van deze crème in de taartbodems en flankeer elk
taartje met schijfjes aardbeien.
In het midden legt u 1 framboosje.
Garneer nog met een topje munt.
Drink hierbij ijswater of een fruitige moeselwijn.