of het van de week...

Recept 16...

Gember-sinaasappeltoetje

Ingrediënten voor 4 personen:

4 handsinaasappels
20 g boter
1 theel. geraspte gemberwortel of gemberpoeder
ca. 2 eetlepels bruine suiker
1/4 l dikke (Griekse) yoghurt
50 g (blanke) ongezouten hazelnoten

Bereiding:

Verwijder de schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten. Snijd de sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte gemberwortel erdoor. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om. Bestrooi de warme plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten. Verdeel de sinaasappelplakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat yoghurt die eventueel met suiker zoeter is gemaakt. Garneer dit nagerecht met hazelnoten.
Variatie:
Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit. Neem in plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.