of het van de week...

Recept 123...

Bavarois van rode pompelmoes en zure room

Ingrediënten voor 4 personen:

3 rode pompelmoezen
4 blaadjes gelatine van 3 g elk
5 cl triple sec (bv Cointreau of Grand Marnier)
2 eiwitten
100 g bloemsuiker
200 g zure room
4 blaadjes citroenmelisse of munt
Voor de saus:
1 reep fondantchocolade
1/2 dl water
25 g suiker

Bereiding:

Pers 2 dl sap uit 1.5 … 2 pompelmoezen. Week de gelatineblaadjes. Als ze soepel zijn, laat u ze uitlekken en
smelt u ze in een steelpannetje. Opgelet, niet laten koken. Voeg het pompelmoessap en de triple sec toe en roer goed.
Klop de eiwitten met de bloemsuiker tot schuim. Voeg al deze componenten en de zure room samen en spatel ze door elkaar.
Spoel 4 kleine soufflépotjes om met koud water en verdeel er de bavarois in. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een pannetje met het water en de suiker en smelt tot een zacht sausje.
Laat afkoelen. Schil de resterende pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes
tussen de vliesjes uit. Lepel een vlekje chocolade over 4 borden. Plaats de potjes bavarois
enkele seconden in een warmwaterbad, maak ze los met een mesje en stort ze op de borden.
Versier met een blaadje citroenmelisse en een waaiertje van 2 … 3 partjes pompelmoes.