|
|
|
of het van de week... |
Recept 119... Chocoladecake met kersen |
Ingrediënten voor 4 personen: |
175 gram boter |
Bereiding: |
Verwarm de oven
voor op 180°C als de cake niet in de magnetron bereid wordt. Vet een
hoge ovenschaal (bijv. een glazen soufflévorm) met een doorsnede van
18 cm in. Vet de vorm licht in en leg op de bodem een stukje vetvrij
bakpapier. Klop de boter en de suiker schuimig. Voeg de eieren en de
melk toe en klop deze erdoor. Spatel zelfrijzend bakmeel en
cacaopoeder door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de
taart onafgedekt 8 minuten in de magnetron op 800 Watt of 35 minuten
in het midden van de oven. Meng intussen voor de vulling de kwark
met de mascarpone en schep de kersen erdoor. Keer de cake en snijd
deze twee of drie keer overlangs door. Schep de vulling op de
cakelagen, stapel ze.
|