of het van de week...

Recept 115...

Muizentaartjes

Ingrediënten voor 16 stuks:

voor het zanddeeg:
100 g koude roomboter
150 g tarwebloem
50 g suiker
1 eetlepel water

voor het cakebeslag:
100 g zachte roomboter
125 g suiker
2 eieren
125 g tarwebloem
1 1/2 theelepel bakpoeder

voor de vulling:
1 dl slagroom
2 dl chocoladepudding
voor de garnering:
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 blikken peren (800 g)
amandelen
krenten
2 kiwi's

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC en vet den bakvorm van 20 x 30 cm in.
Meng de ingrediënten voor het zanddeeg, kneed het deeg, druk het in de vorm
plat en bak het onder in de oven á 20 minuten.
Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en snijd hem in 16 stukken van 5 x 7 cm.
Klop voor het cakebeslag de boter en de suiker tot crème en roer er de eieren door.
Zeef het bakpoeder door de bloem en roer die er goed door.
Maak het bakblik schoon, vet het weer in, giet het beslag erin, bak het ñ 25
minuten onder in de oven en snijd het gebak in 16 stukken van 5 x 7 cm.
Klop voor de vulling de slagroom stijf en schep haar door de chocolade-pudding.
Bestrijk de stukken zandtaart met deze crème en leg er dan de stukken cake op.
Klop voor de garnering de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Laat de peren uitlekken en steek er de amandelen als oortjes en de krenten als oogjes in.
Leg de peren op de taartjes en spuit er toefjes slagroom omheen.
Schil de kiwi's, halveer ze, snijd ze in plakjes en steek die in de slagroom.
Laat de taartjes niet te lang staan, anders wordt de slagroom bitter.