Vleeswaren |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Bacon,
Cervelaatworst, Ontbijtspek, Rookvlees
|
1 week |
1 - 3 maanden |
Boterhamworst,
Gebraden Gehakt, Gekookte Worst |
4 dagen |
3 maanden |
Casselerrib, Ham, Kipfilet |
4 dagen |
3 maanden |
Fricandeau, Rosbief |
2 dagen |
3 maanden |
Filet Américain |
dag van aankoop |
niet bewaren! |
Vlees en Kip |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Gebraden en Gebakken Vlees |
3 - 4 dagen |
3 maanden |
Rauwe Kip |
2 dagen |
9 maanden |
Rauw Rundvlees |
2 dagen |
6 - 12 maanden |
Rauw Varkensvlees |
2 dagen |
4 maanden |
Rauw Gehakt, Hamburgers, Slavinken (Gemalen vlees) |
1 dag |
2 - 3 maanden |
Restjes Vlees van de Barbecue |
bbq niet bewaren! |
niet invriezen |
Vis |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Rauwe Kabeljauw, Schol, Tonijn (Magere vis) |
1 - 2 dagen |
6 maanden |
Rauwe Zalm, Makreel (Vette vis) |
1 - 2 dagen |
3 maanden |
Gerookte Makreel, Gerookte Zalm, Gerookte Paling |
2 dagen |
3 maanden |
Zoute Haring |
1 - 2 dagen |
3 maanden |
Lekkerbekje, Kibbeling (Gebakken vis) |
2 dagen |
3 maanden |
Garnalen |
1 dag |
3 maanden |
Rauwe Mosselen |
1 dag |
niet invriezen |
Gekookte Mosselen |
1 - 2 dagen |
3 maanden |
Groenten |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Gesneden Groenten |
1 dag |
3 maanden (* b) |
Sla, Andijvie, Spinazie (Bladgroenten) |
2 dagen |
niet invriezen |
Sperziebonen |
4 dagen |
12 maanden (* b) |
Wortelen, Broccoli |
3 - 5 dagen |
12 maanden (* b) |
Witlof, Bloemkool |
7 - 10 dagen |
12 maanden (* b) |
Aubergine, Courgette, Paprika, Winterwortel |
5 - 7 dagen |
12 maanden (bk) |
Komkommer, Tomaten |
1 - 2 weken (bk) |
niet invriezen |
(* b is eerst blancheren, bk is buiten de koelkast bewaren op een donkere koele plek) |
Zuivelproducten |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Melk, Chocolademelk |
3 dagen |
niet invriezen |
Karnemelk, Drinkyoghurt |
4 dagen |
niet invriezen |
Yoghurt, Kwark |
4 dagen |
niet invriezen |
Vla |
3 dagen |
niet invriezen |
Slagroom |
3 dagen |
niet invriezen |
Boter Kaas & Eieren |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Boter |
1 - 2 weken |
1 - 2 maanden |
Margarine |
4 weken |
1 - 2 maanden |
Halvarine |
4 weken |
niet invriezen |
Stuk Jonge of Jongbelegen Kaas |
1 week |
2 - 4 maanden |
Stuk Belegen of Oude Kaas |
14 dagen |
2 - 4 maanden |
Plakken Kaas |
3 dagen |
niet invriezen |
Geraspte Kaas |
3 dagen |
niet invriezen |
Zachte Kaas (Brie, Camembert) |
4 dagen |
3 maanden |
Smeerkaas |
1 week |
niet invriezen |
Rauwe, ongekookte Eieren |
4 weken |
niet invriezen |
Gekookt Ei |
1 week |
niet invriezen |
Babyvoeding & Moedermelk |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Moedermelk |
3 dagen |
6 maanden |
Zelfgemaakt Groentehapje |
1 dag |
8 maanden |
Overige Etenswaren - Producten |
Koelkast maximaal 7ºC. | Diepvries -18ºC. |
---|---|---|
Vlees, Vis, Groenten uit Blik - Glazen pot |
2 dagen* |
3 maanden* |
Vruchten uit Blik - Glazen pot |
1 week* |
3 maanden* |
Vruchtensap - Frisdrank met Vruchtensap |
3 - 4 dagen |
niet invriezen |
Fritessaus, Mayonaise, Cocktailsaus - Knoflooksaus |
3 maanden |
niet invriezen |
Tomatenketchup, Curry, Barbecuesaus |
9 maanden |
niet invriezen |
Olijven, Augurken, Zilveruitjes |
1 maand |
niet invriezen |
Huzarensalade, Eiersalade |
1 dag |
niet invriezen |
Kant-en-klaarmaaltijden, Restjes Warme Maaltijden |
2 dagen |
3 maanden |
Bereide Soep |
2 dagen |
3 maanden |
Kippenbouillon, rundvleesbouillon, visbouillon, groentebouillon, kruidenbouillon | 5 dagen | 3 maanden |
Slagroomgebak, Gebak met slagroom |
1 dag |
1 maand |
Appelgebak, Vlaai zonder slagroom |
3 dagen |
3 maanden |
(* is in een bewaarbakje - dus uit pot of blik halen) |