Of de van de week...

Recept 123, Irish stew

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g witte- of savooiekool
500 g lamsvlees
250 g uien
250 g wortelen
750 g aardappelen
1/2 eetl. boter
zout, peper
1 theel. komijn (djintan)
2,5 dl. water

Bereiding:

Voorbereiding:
Snipper de kool en giet er koken water over (op deze manier krijgt men meer in de schotel)
Snijd het vlees in dobbelstenen.
snijd de uien, wortelen en aardappelen in plakken

Bereidingswijze:
Doe de genoemde ingrediŽnten in de vochtige, met boter bestreken, schotel.
Bestrooi ze met zout, peper en komijn, vermeng ze en giet het water erbij.
Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 200įC, stand 4, HL 175 graden en laat het gerecht gaar stoven in ca. 1 1/4 uur