Of de van de week...

Recept 121, Fricandeau

IngrediŽnten voor 4-5 personen:

1 stuk fricandeau van ongeveer 1 kilo, 2 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 4 teentjes knoflook, 1 bosui, 1 courgette. Voor de marinade: 2 el olijfolie, 4 el ketjap manis, zout, peper uit de molen, kerriepoeder, paprikapoeder, 2 el ringetjes bieslook, wat rozemarijn en thijm (gedroogd)

Bereiding:

Gemarineerde fricandeau op een groentebedje.
Gemaakt en gegeten op 13-6-1999

Bereidingswijze:
Maak de marinade van bovenstaande ingrediŽnten, rol de fricandeau erdoor, zodat hij goed onder de marinade zit. Laat de fricandeau - een half uur in de koelkast - in de marinade trekken . Laat de romertopf gedurende een kwartier water opnemen, snijd intussen de groenten in blokjes, na ze gewassen en schoongemaakt te hebben. pel de knoflook, snijd deze in stukjes. Bij de groenten doen. Groenten mengen. Topf uit water nemen. Een laag groente in de topf doen, fricandeau erop leggen, marinade erover schenken. Afdekken met een laag groente. Topf sluiten. In koude oven plaatsen - oven instellen op gasstand 4, voor de duur van 2 uur.
Serveertips
Snijd de fricandeau in plakjes. Leg de groente op een schaal, plakjes vlees erop leggen. Hier passen gekookte aardappels en Chinese bonen perfect bij.