Of de van de week...

Recept 115, Kip sirikit

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 soepkip van ca 1 1/2 kg
2 eetlepels citroensap
peper, zout
200 g gesneden soepgroente
1/2 liter yoghurt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie

Voor de saus:
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 eidooier

Bereiding:

Voorbereiding:
Altijd de romertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud water

Bereidingswijze:
Wrijf de kip in met peper, zout en citroensap en snijd haar in 8 stukken.
Leg deze in de natgemaakte Romertopf, verdeel hierop de soepgroente en giet
er de yoghurt, gekruid met de kerrie en de fijngewreven teentjes knoflook over.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220 C en laat het gerecht in ca 1 1/2 uur gaar sudderen. Haal de stukken kip uit de schotel en spoel ze onder de kraan af om de gestolde yoghurtdeeltjes te verwijderen. Zeef het stoofvocht, bind het met de aangemengde bloem en de eidooier en maak het af met de boter, de kerrie en het citroensap. Leg het vlees in de saus terug en laat het geheel even heet worden.

Dien deze schotel op met rijst, die met ruim fijngehakte peterselie is gaar gekookt.