Voorbereiding:
Altijd de romertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud
water
Bereidingswijze:
Wrijf de kip in met peper, zout en citroensap en snijd haar in 8
stukken.
Leg deze in de natgemaakte Romertopf, verdeel hierop de soepgroente
en giet
er de yoghurt, gekruid met de kerrie en de fijngewreven teentjes
knoflook over.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de
oven in op 220 C en laat het gerecht in ca 1 1/2 uur gaar sudderen.
Haal de stukken kip uit de schotel en spoel ze onder de kraan af om
de gestolde yoghurtdeeltjes te verwijderen. Zeef het stoofvocht,
bind het met de aangemengde bloem en de eidooier en maak het af met
de boter, de kerrie en het citroensap. Leg het vlees in de saus
terug en laat het geheel even heet worden.
Dien deze schotel op met rijst, die met ruim fijngehakte peterselie
is gaar gekookt.
|