1 grote kip, 1
el paprikapoeder, 1 rode paprika, 100 g maïskorrels, 100 g
worteltjes, 250 g gehakt, 75 g geraspte oude kaas, peper, 750 g
geschrapte krieltjes, 1 dl sherry |
Voorbereiding
Zet de Romertopf 15 minuten in koud water.
Bereidingswijze:
Wrijf de kip in met de helft van de paprikapoeder, snijd de paprika
voor 1/4 deel in piepkleine stukjes, de rest in reepjes. Laat de
maïs uitlekken en snijd de worteltjes in stukjes. Kneed het gehakt
met de kaas, paprikastukjes, 2 el maïs en peper. Vul de kip hiermee.
Schep de helft van de aardappeltjes en worteltjes in de pan, strooi
er wat peper over, gevulde kip erop, rest rondom kip schikken.
Bestrooi met de rest van de paprikapoeder en schenk de sherry en ca.
1 dl water erbij. Zet de pan op een rooster onderin de koude oven,
stel de oven in op 200 graden en laat het gerecht bijna gaar worden
in ca. 1 1/4 uur. Verwijder het deksel en laat de kip in ca. 15
minuten een bruin korstje krijgen.
|