Of de van de week...

Recept 100, Hartige broodschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

Ca. 16 sneetjes witbrood, 8 dl melk, 150 g dobbelsteentjes gerookt spek, 150 g geraspte oude kaas, 2 eetl. boter Voor de saus: 3 eieren, 2 dl melk, zout, peper, nootmuskaat, aromat

Bereiding:

Schotel met brood, spek en kaas uit de romertopf.
Voorbereiding
Korstjes van het brood snijden.De 6 dl melk verhitten.

Bereidingswijze
Giet de hete melk over het brood en laat dit ca. 10 minuten afgedekt staan. Bak intussen de spekjes uit. Leg het brood laag-om-laag met het spek en de kaas in de natgemaakte en met boter bestreken romertopf. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, ietsje nootmuskaat en aromat en giet het over het gerecht. Plaats de gesloten romertopf in de oven en laat het gerecht op 250 graden in ca. 50 minuten gaar en goudbruin bakken.