Of de van de week...

Recept 99, Tuinbonenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

4 uien, 200 g bacon, 3 eetl. boter, 1 pak diepvries tuinbonen, zout, nootmuskaat, bonenkruid, 1 pakje room culinair, 1 kg aardappelen, melk, boter (of een pakje aardappelpureepoeder)

Bereiding:

Tuinbonen uit de romertopf.
Voorbereiding
Snipper de uien en snijd de bacon in dobbelsteentjes. Puree maken van de aardappelen, melk en boter of van het pakje aardappelpureepoeder.

Bereidingswijze
Fruit uien en bacon in een deel van de boter en laat afkoelen. Vermeng de tuinbonen met zout, ietsje nootmuskaat, bonenkruid en room culinair en het uien-bacon mengsel. Alles in de vochtige romertopf overdoen en afdekken met de aardappelpuree. Leg er kleine stukjes boter op. De gesloten schotel in de oven plaatsen en het gerecht op ca. 200 graden in ca. 1 uur gaar laten worden.