Of de van de week...

Recept 91, Indiase Lamsragout

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g lamslappen, 1 eetl. bloem, zout,peper, 2 theel. kerriepoeder, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olie, 2 tomaten, 1 kleine appel

Bereiding:

In de Romertopf bereidde lamsragout

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken en haal deze door de bloem, die met zout en kerriepoeder is vermengd. Laat het vlees snel in de olie bruinbakken met de gesnipperde ui en de knoflook. Doe het vlees met de ui na enige afkoeling over in de vochtige braadschotel. Voeg de ontvelde en in plakjes gesneden tomaten toe en de geschilde en in blokjes gesneden appel. Giet zoveel water op het vlees dat het juist onderstaat. Plaats de gesloten schotel in de oven , stel deze in op 250?C, stand 5, en laat het vlees zachtjes gaarstoven in ca. 2 uur. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en dien op met droge (basmati)rijst.