Of de van de week...

Recept 84, Hongaarse pilafrijst

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram rijst
8 dl bouillon (blokje)
400 gram varkensvlees in reepjes
3 gesnipperde uien
1 uitgeperst teen knoflook
3 in stukjes gesneden paprika's
2 el boter
50 gram mager rookspek in dobbelsteentjes
paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
50 gram geraspte kaas

Bereiding:

Voorbereiding:
Romertopf minimaal 15 min onderdompelen in koud water

Bereidingswijze:
Het varkensvlees en spek in de hete boter aanbraden, de ui, knoflook en paprika toevoegen en even meebakken.
Het mengsel overdoen in een geprepareerde Romertopf, die rijst toevoegen en de 'warme' bouillon erover gieten.
De deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven zetten.
Het gerecht in ca. 45 minuten in een oven op 220? C gaar laten smoren.
Voor het serveren de tomatenpuree en de kaas erdoor roeren en met paprikapoeder en (eventueel) zout op smaak maken.