Kip is vaak
droog vlees, echter op deze wijze absoluut niet. Lekker, en vooral
sappig!
Voorbereiding
Meng de olijfolie, ketjap manis, het citroensap, zout en peper samen
met de geperste knoflookteentjes tot een mooie marinade. Doe de
kiprollade in een plastic boterhamzakje (de grote van AH) en voeg
hieraan de marinade toe. Probeer zo veel mogelijk lucht uit het
zakje te persen en wrijf tegelijkertijd de marinade over de gehele
rollade. Laat minimaal 3 uur afgesloten intrekken.
Snij de ui en de tomaten in partjes.
Bereidingswijze
Haal de rollade uit het zakje, gooi de marinade niet weg!
Bak de rollade in een pan aan alle kanten tot er een mooi korstje is
ontstaan.
Niet te lang, anders verbrand de buitenkant!
Leg de rollade in de Römertopf en schik de tomaat en ui er omheen.
Giet ervolgens de marinade over de rollade.
Plaats de Römertopf in een koude oven, stel de temperatuur in op 180
graden.
Laat de rollade een uur sudderen
Haal de rolade uit de Römertopf en laat gedurende 5 - 10 minuten op
een Snijplank afkoelen.
Dit laatste is echt belangrijk, als je meteen gaat snijden stroomt
veel meer vocht uit de rollade dan dat je hem even laat staan.
Verwijder het netje en snij de rollade in plakjes van maximaal een
halve centimeter dikte.
Serveertips
Lekker met een ijsbergsalade en vers gebakken aardappelschijfjes.
|