Of de van de week...

Recept 47, Kalfslever in wijnsaus uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g kalfslever
150 g gerookt spek
1/4 liter rode wijn
4 tomaten
200 g uien
200 g wortelen
2 eetlepels boter
peper, zout

Bereiding:

Ontdoe de lever van eventuele vliezen en zenuwen, bak hem in de hete boter met het in dobbelsteentjes gesneden spek bruin en doe hem over in de natgemaakte Römertopf.
Voeg de gesnipperde uien en wortelen en de ontvelde en in vieren gesneden tomaten toe, bestrooi met peper en zout en giet de wijn erover.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, die op 200ºC. is ingesteld en smoor de lever in 1½ - 2 uur gaar.
Bind de saus naar verkiezing met aangemengde bloem.
Dien deze schotel op met aardappelpuree of macaroni.
Zoutloos dieet: voeg geen zout toe, gebruik zoutarme boter en vervang gerookt spek door vers spek.