Of de van de week...

Recept 37, Pittige paprikakip op z’n Hongaars uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

bloem
zout, peper
paprikapoeder
4-6 kippenbouten
75 g boter
50 g rauwe ham in miniblokjes
2-3 paprika's in blokjes
1 grof geraspte wortel
stukje grof geraspte selderijknol
1 grote gesnipperde ui
2 eetlepels broodkruim of paneermeel
2 eetlepels geraspte kaas

Bereiding:

Dompel de Römertopf 15 minuten onder in koud water.
Meng de bloem met zout, peper en paprikapoeder.
Haal de kip door het bloemmengsel en bak hem in boter rondom bruin.
Vermeng de ham en de groenten.
Spreid dit op de bodem van de schaal uit en leg de kip erop.
Zet de schaal met het deksel erop in de oven.
Stel de oven in op 250ºC en smoor de kip in ± 1 uur gaar.
Verwijder het deksel en bestrooi de kip met een mengsel van broodkruim en kaas.
Verdeel er klontjes boter over.
Bak de kip in nog ± 15 minuten zonder deksel in de oven tot hij een goudbruin korstje heeft.