Of de van de week...

Recept 30, Rundvlees uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken
4 uien, ui in grove stukken
2 tenen knoflook, knoflook grof gesneden
6 kleine aardappelen, aardappel in grove stukken
1 winterwortel in plakjes
1 courgette, courgette in stukjes
250 g champignons, champignon in vieren
scheutje rund-of groentebouillon

Bereiding:

15.15 uur: Pot en deksel onder(koud) water zetten
15.30 uur: Pot van buiten afdrogen en vullen met rundvlees, uien en knoflook.
Bestrooien met zout en peper en husselen.
Deksel erop en in een koude oven zetten.
Oven op 220ºC. zetten.
16.30 uur: De aardappel en wortel er bij doen.
(eerst pot uit de oven halen, want anders is het wel erg heet!). Scheutje bouillon toevoegen.
17.15 uur: De courgette en champignons er bij doen
18.00 uur: Klaar (tijden geeft aan kooktijd).

Bron: www.kookjij.nl