Of de van de week...

Recept 13, Witte bonen met vis uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

3 kleine rode uien
1 courgette
1 doosje kerstomaatjes (250 g)
1 grote en 1 kleine pot witte bonen (720 en 360 g)
1 eetlepel olijfolie
100 g Kalamata of zwarte olijven
zout, peper
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
4 mootjes zeeduivel (á 125 g), of andere stevige witte vis
8 plakjes ontbijtspek

Bereiding:

Zet de Römertopf (schaal en deksel) onder water, laat ze ± 5 minuten weken en droog de pot af.
Snijd de rode uien in kwarten en de courgette in halve plakjes.
Maak de kerstomaatjes schoon.
Spoel de witte bonen af en schep er de olijfolie, de uikwarten, de tomaatjes, de courgette, de olijven, peper en zout door.
Doe de groenten over in de schaal en schik de takjes tijm erop.
Scheur de laurierblaadjes door, leg op elk mootje vis een half blaadje en wikkel er 2 plakjes spek omheen.
Leg de vispakketjes op de groenten, sluit de Römertopf af en zet hem in de koude oven.
Laat de schotel op 200ºC. in ± 1 uur gaar worden.