Wrijf de kip in
met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van de
schoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen.
Giet de maïs
af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm.
Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2
eetlepels maïs en
peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3 van het
gehaktmengsel en draai
van de rest kleine balletjes.
Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de
geprepareerde
Römertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en leg de gevulde
kip erop.
Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de maïs, de
paprikarepen en
gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest van het
paprikapoeder en
schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij. Zet de gesloten Römertopf
onder in
de koude oven, stel de oven in op 200°C. en laat het gerecht in 1
uur en een
kwartier bijna gaar worden.
Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een
goudbruin korstje
krijgen.
Lekker met (IJsberg)sla.
|