In de schijnwerpers de...

Recept 93, Pizoe-varkensfricandeau.

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 gram varkensfricandeau; 1 dl ketjap; 100 gram oranjemarmelade; 1 citroen, uitgeperst; 1 theel. gemberpoeder; mespunt kruidnagelpoeder; (zout,) peper

Bereiding:

Geen eigen recept, maar uit mijn (bijna totaal versleten) 1000-calorieenboek van Bonnie Buurke. Vaak gemaakt, altijd heerlijk.
Voorbereiding:
Zet de pot minstens 15 minuten in koud water

Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met (zout en) peper; leg het in de natgemaakte pot. Meg de ketjap met de oranjemarmelade, het citroensap en de kruiden; giet de saus over het vlees. Sluit de pot, zet hem in de koude oven, stel in op 200 graden. Na ca anderhalf uur is het klaar: vlees in plakken snijden en smullen.
Serveertips:
Lekker met een beetje rijst of mie en een zuckerhut- of andijviesalade met gember en aardbeien (maak een magere dressing van yoghurt, citroen- en/of sinaasappelsap)(recept staat elders op m'n pagina)