In de schijnwerpers de...

Recept 89, Gebraden gehakt.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g half-om-half gehakt, 4 sneetjes witbrood zonder korst, 2 eieren, zout, mespunt kerrie, 1/2 theel. marjolein, 1 theel. worcestershiresaus, 1 ui, 1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Eenvoudig recept voor gebraden gehakt uit de romertopf.
Voorbereiding:
Week het brood in heet water en knijp het goed uit.

Bereidingswijze:
Vermeng het gehakt goed met het brood, de eieren, zout, kruiden, fijn gehakte ui en peterselie. Doe het in de natgemaakte römertopf, druk het een beetje aan en strijk het vlak. Plaats de gesloten schotel in de oven op 250 graden en laat het gehakt gaar en bruin worden in ca. 1.1/4 uur.
Serveertips:
* Het gehakt kan warm gegeten worden bij de maaltijd, bijvoorbeeld met een tomatensaus.* Het restant in heel dunne plakjes als boterhambeleg gebruiken.