In de schijnwerpers de...

Recept 85, Tajine van Lamsvlees en abrikozen.

Ingrediėnten voor 4 personen:

750 gram lamsbout zonder been, 200 gram gedroogde kikkererwten, 2 uien, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1? theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel gemberpoeder (djahe), 10 saffraandraadjes, 120 gram blanke amandelen, 250 gram gedroogde abrikozen, sap van ½ citroen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout

Bereiding:

Voorbereiding:
Week de kikkererwten een nacht in ruim water.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel en snipper de uien.
Bereidingswijze:
Doe de uien met het vlees, de koriander, komijn, kaneelpoeder, gemberpoeder, saffraan, peper en zout in de tajine of Braadpan en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook. Laat het 30 minuten op een laag vuur koken. Hak intussen de amandelen fijn en de abrikozen in grove stukjes. Voeg de kikkererwten, de amandelen en de abrikozen toe en stoof alles met een gesloten deksel in 1½ - 2 uur helemaal gaar. Druppel er citroensap over en garneer het gerecht met peterselie. Serveer de Tajine in de schaal (of, als je een braadpan gebruikt, doe het geheel over in een decoratieve schaal om te serveren).
Serveertips:
Lekker met Marokkaans brood.