In de schijnwerpers de...

Recept 81, Prei uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram aardappelschijfjes * per persoon 1 gemiddelde prei * vegetarische balletjes * 1 kopje bouillon * naar smaak wat olijven

Bereiding:

Slanke, makkelijke schotel, naar eigen wens vegetarisch of met vlees te bereiden
Voorbereiding
Römertopf minimaal 15 minuten weken in koud water.
Maak de prei schoon en snijd er dikke ringen van.

Bereidingswijze:
Schep de preiringen in de Römertopf en giet de bouillon erbij. Verdeel de balletjes en eventueel de olijven over de prei en dek af met een laag aardappelschijfjes.
Zet de Römertopf in een koude oven, die je daarna op 225?C zet, en bak het gerecht in 1 uur gaar. Eventueel de laatste 15 minuten het deksel verwijderen zodat de aardappels bruiner worden.
Serveertips:
In plaats van vegetarische balletjes kun je natuurlijk ook lekker gekruid gehakt (kant-en-klaar of rauw) gebruiken. Als je rauw gehakt gebruikt is het verstandig ge oventijd te verlengen met 20 minuten.