In de schijnwerpers de...

Recept 71, Bulgaarse stoofschotel uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g gemengd poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees)
1 mergpijp
200 g uien
200 g paprika?s
250 g rijst
500 gr tomaten
1 teentje knoflook
100 g gesneden soepgroente
1 glas yoghurt
5 koppen bouillon
peper, zout
1 eetlepel boter

Variatie:
Kruid met kerriepoeder.

Bereiding:

Leg het vlees, de mergpijp, de gesnipperde uien en paprika's, de ontvelde en in schijven gesneden tomaten, de soepgroente en het fijngewreven teentje knoflook in de natgemaakte Römertopf.
Bak de rijst in de boter in een pan lichtbruin, voeg de bouillon toe, laat alles 5 minuten koken en spreid de massa over het vlees-groentemengsel uit.
Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met peper en zout.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven op 220°C. in en laat het gerecht in 2 uur gaar smoren.
Verwijder voor het opdienen de mergpijp en breng de schotel zo nodig op smaak.