1 kilo magere
varkenslappen, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 4 grote tomaten,
2 grote uien, 250 gram champignons, 0,5 winterpeen, 4 tenen
knoflook, 125 gram roomboter, 1 borrelglas wodka, 1 glas sherry, 0,5
liter bouillon, 250 gram creme fraiche, paprikapoeder, peper en zout |
Laat de
römertopf gedurende 1 uur weken in koud water.
Snijd het vlees in stukken van ca 2,5 cm.
Bestrooi het vlees met peper, zout en paprikapoeder.
Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Pel de uien, snijd er één in kleine stukjes en de andere in ringen.
Ontvel de tomaten door ze gedurende 1 minuut onder te dompelen in
kokend water. Snijd ze in met een scherp mes en trek het vel eraf.
Snijd de tomaten in stukjes. Borstel de champignons schoon met een
zachte borstel, snijd het bruine stukje van de steel af en snijd ze
vervolgens in plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes.
Dep de binnenkant van de römertopf droog en smeer die in met de
roomboter.
Meng vlees en groente door elkaar en vul hiermee de römertopf. Pers
de knoflooktenen er boven uit met de knoflookpers en roer de pulp
door het vleesmengsel.
Sprenkel de bouillon over het mengsel, sluit de römertopf
en plaats deze in een koude oven. Stel de oven in op 200°C. en laat
het geheel gaar stoven in ca 1,5 uur. (Het vlees moet goed gaar
zijn!)
Neem de römertopf uit de oven, roer de wodka, de sherry en de creme
fraiche er doorheen en maak op smaak af met peper en zout.
Lekker met rijst en salade.
|