In de schijnwerpers de...

Recept 66, Gesmoorde runderlapjes uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g dunne runderlappen
peper, zout
1 ui
1 eetlepel boter
1 theelepel mosterd
1 kopje bouillon
1 kopje rode wijn
1 klein blikje champignons (ca 250 g)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bloem

Bereiding:

Snijd de runderlappen in dunne reepjes en bestrooi die met peper en zout.
Laat de boter lichtbruin worden, bak het vlees met de gesnipperde ui bruin en doe het over in de natgemaakte Römertopf.
Roer de bloem met de koude bouillon glad, voeg de wijn, de mosterd en het citroensap toe en giet dit mengsel met de champignons over het vlees.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200ºC. en stoof het vlees in ± 45 minuten gaar en mals.
Maak voor het opdienen de saus op smaak af.
Serveer deze schotel met gekookte aardappelen en bloemkool.