In de schijnwerpers de...

Recept 53, Ragoût van poularde uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 *poularde
100 g gerookt vet spek
3 wortelen
1 kleine ui
2 eetlepels gehakte peterselie
1 kop bouillon
1 glaasje cognac
1 eetlepel tomatenketchup
peper, zout
(1 eetlepel olijven)

Bereiding:

Verdeel de poularde in stukken en leg die in de natgemaakte Römertopf.
Bak de dunne schijfjes spek in een koekenpan met de gesnipperde ui lichtbruin uit en spreid dit over de kipstukken uit.
Voeg de zeer fijngesnipperde wortelen, de peterselie, de bouillon, peper en zout toe.
Leg het deksel op de schotel, zet hem in een koude oven, die op 200ºC. is ingesteld en stoof de kip in ± 2 uur gaar.
Maak de saus af met cognac, tomatenketchup en olijven en bind haar naar verkiezing met aangemengde maïzena.
Dien deze schotel op met rijst, frieten of toast en een salade (b.v. een Sheherd's salad, zie Recept.
*Poularde, is een braadkip.