Week de
Römertopf minstens 15 minuten in koud water.
Snijd het rookspek in dobbelsteentjes en verdeel die over de bodem
van de Römertopf.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd de worteltjes en de knolselderij in schijfjes en de prei en de
ui in dunne ringen.
Plet het teentje knoflook.
Vermeng de groenten met de peterselie, de knoflook, wat karwijzaad,
peper en zout.
Verdeel de helft van het groentemengsel over de dobbelsteentjes
spek.
Kruid het gehakt met wat karwijzaad, peper en zout, vorm er 8 ballen
van en druk die plat.
Leg de gehaktballen op het groentemengsel in de Römertopf en verdeel
de rest van het groentemengsel over de gehaktschijven.
Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 250ºC. en
laat het gerecht in ± 2 uur gaar worden.
|