In de schijnwerpers de...

Recept 4, Zuurkoolschotel uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g zuurkool
500 g aardappelen
4 stukken kipfilet of kippenpoten of casselererib
3 bouillonblokjes
kummel
2 uien
laurierblaadje
kruidnagelen
 halve liter bouillon (evt. de helft witte wijn)

Bereiding:

Römertopf een half uurtje in koud water zetten.

Ondertussen 1 ui klein snijden, de ongeschilde en gewassen aardappelen in schijfjes snijden, de kipfilet in grote stukken snijden.
Half liter water koken en de bouillonblokjes erin oplossen.
Op de bodem van de römertopf de gesneden uien leggen, daar bovenop 250 g zuurkool, bestrooien met kummel en een beetje zout, de stukjes kip er tussen leggen, en daar bovenop de schijfjes aardappelen.
Dit allemaal herhalen.
Er bovenop een hele gepelde ui, daarin steek je een laurierblaadje en wat kruidnagels.
Dit overgieten met de bouillon. De römertopf in een niet voorverwarmde oven van 250ºC. 2 uur laten staan.
Serveertips:
Dit is een recept uit Straatsburg.