In de schijnwerpers de...

Recept 164, Paupiette de Boeuf farci.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 riblappen (ca. 250 á 300 g per stuk), 1 teentje knoflook, fijn gehakt, 1 dl
runderfond, 100 g spinazie, geblancheerd, 4 á 6 stuks waspeen, 1 schorseneer, 2
bosuitjes, alleen het groen, 2 grote uien, in halve ringen, 2 gele paprika, in reepjes,
peterselie, fijngehakt, 125 ml creme fraiche, zout, peper uit de molen, touw of varkensnet

Bereiding:

Gevulde riblappen uit de Franse keuken.
Voorbereiding:
Sla de riblappen plat tussen stevig plastic. Bestrooi ze met zout, versgemalen peper
en de knoflook. Verdeel de spinazie over de riblappen en leg de waspeentjes, omwikkeld
met een lint van schorseneren en bosui in het midden. Rol ze op en bind ze vast met dun
garen of omwikkel ze met een varkensnet.
Bereidingswijze:
Bedek de bodem van een vuurvaste- of ovenschotel (römertopf kan ook) met de ui, paprika
en de gehakte peterselie. Leg de runderrolletjes daarbovenop en giet de runderfond er
langs. Doe de deksel op de schotel en zet deze in een, op 150°C. voorverwarmde oven
gedurende 60 minuten. Snijd de gare runderrolletjes in een veelvoud van 4 plakken en
vermeng de creme fraiche met het smoorvocht en de groenten. Laat het geheel even
doorkoken en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveertip:
Lekker met een timbaaltje rijst, met kidneybonen en maïskorrels.