Gebruik voor dit
gerecht spitskool of groene kool als je een meer uitgesproken
koolsmaak lekker vindt.
Voorbereiding:
Zet je Römertopf een kwartier in koud water.
Kruid het gehakt naar eigen smaak, kneed de kokos erdoor en maak
walnootgrote balletjes. Schil de aardappels, snijd er kleine blokjes
van en kook ze 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken en afkoelen (voorgekookte blokjes uit de winkel worden bij mij nooit gaar). Laat
de ananasstukjes uitlekken ( bewaar het sap).
Bereidingswijze:
Doe de kool, ui,spekjes, paprika, ananas en aardappel in de
Römertopf en, maal er enkele slagen peper en zout overheen en werk
het met je handen door elkaar. Voeg enkele eetlepels ananassap toe.
Nu voorzichtig de gehaktballetjes erdoorheen werken.
Tot slot een paar stukjes roomboter erbovenop (= voor de smaak dus
je kunt het ook weglaten) Zet de Römertopf in een koude oven en laat
het gerecht bij 200°C. in een uur gaar worden. (hete lucht 180°C.)
|