In de schijnwerpers de...

Recept 157, Kip met gebakken aardappelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 braadkuiken (ca. 1250 gram), zout en peper uit de molen naar smaak, kipkruiden (Silvo), 50 gram boter, 750 gram aardappelen.

Bereiding:

Een zeer eenvoudig en daarom misschien juist zo lekkere schotel.
Voorbereiding:
Zet de römertopf minimaal 15 minuten in een koudwaterbad. Wrijf de kip in met zout en kipkruiden, bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter en leg ze in het midden van de vochtige schotel, die ook met boter is bestreken.
Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250°C. of stand 5 en laat de kip 30 minuten braden.

Bereidingswijze:
Leg na een half uur de geschilde en in plakken gesneden aardappelen om de kip heen, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met de rest van de gesmolten boter.
Laat de kip en de aardappelen samen in de gesloten schotel in de oven verder gaar worden in ca. 45 minuten.