In de schijnwerpers de...

Recept 154, Stoofschotel met citroen.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g - 1 kg stoofvlees
peper, zout
meel
olie
125 g tomatensaus
1 theelepel geraspte citroenschil
1 eetlepels citroensap
1 theelepel worcestershiresaus
1/2 theelepel selderijsaus
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel rozemarijn
2 aardappelen in dobbelsteentjes
1 kop wortelen in schijfjes
1 kop selderij in diagonale reepjes
1/2 kop kleine uitjes
1 pakje diepvrieserwtjes
1 eetlepel meel

Bereiding:

Voorbereiding:
Laat de Römertopf minstens 15 min in koud water weken.

Bereidingswijze:
Kruid het vlees met peper en zout, bestrooi het met meel en laat het bruin worden.
Haal het vet uit de pan en doe het vlees in de Römertopf.
Voeg alles toe, behalve de laatste twee ingrediënten.
Doe het deksel op de schotel en kook 8-10 uur in een lauwe oven.
Voeg de erwten toe en kook nog 1-2 uur.
Vermeng 1 eetlepel meel met 3 cl water.
Voeg dit aan de stoofschotel toe en laat indikken.