Gevulde riblappen uit de
Franse keuken.
2 riblappen (ca.
250 á 300 g per stuk) 1 teentje knoflook, fijn gehakt, 1 dl.
runderfond, 100 g spinazie, geblancheerd, 4 á 6 stuks waspeen, 1
schorseneer, 2
bosuitjes, alleen het groen, 2 grote uien, in halve ringen, 2 gele
paprika, in reepjes
peterselie, fijngehakt, 125 ml. creme fraiche, zout, peper uit de
molentouw of
varkensnet |
Voorbereiding:
Sla de riblappen plat tussen stevig plastic. Bestrooi ze met zout,
versgemalen peper
en de knoflook. Verdeel de spinazie over de riblappen en leg de
waspeentjes, omwikkeld
met een lint van schorseneren en bosui in het midden. Rol ze op en
bind ze vast met dun
garen of omwikkel ze met een varkensnet.
Bereidingswijze:
Bedek de bodem van een vuurvaste- of ovenschotel (römertopf kan ook)
met de ui, paprika
en de gehakte peterselie. Leg de runderrolletjes daarbovenop en giet
de runderfond er
langs. Doe de deksel op de schotel en zet deze in een, op 150°C.
voorverwarmde oven
gedurende 60 minuten. Snijd de gare runderrolletjes in een veelvoud
van 4 plakken en
vermeng de creme fraiche met het smoorvocht en de groenten. Laat het
geheel even
doorkoken en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
|