In de schijnwerpers de...

Recept 147, Roemeense tagliatelleschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gram tagliatelle,
vloeibare margarine (becel bak & braad),
250 gram tartaar,
1 goudsalamiworst,
4 eieren,
blik gepelde tomaten,
tomatenketchup,
zakje milner geraspte oude kaas,
3 eetl. rozijnen,
3 eetl. gehakte noten,
1 ui,
1 teentje knoflook,
gehakte peterselie,
zout, peper.

Bereiding:

Gehaktmassa maken van tartaar, 1 ei, rozijnen, noten, knoflook uit de knijper, peterselie, zout, peper. Balletjes maken. De tagliatelle op de gebruikelijke manier koken en hiervan eenderde gedeelte in de natgemaakte Römertopf leggen. De tomaten in de keukenmachine fijnmaken en op smaak maken met een flinke scheut ketchup. Op de macaroni afwisselend een laag eischijfjes, vleesballetjes en gesnipperde salami leggen. De helft van de tomatensaus erover gieten en deze bestrooien met geraspte kaas. Dit nog eenmaal herhalen en eindigen met een laag tagliatelle. Hier en daar een scheutje becel erop. Deksel op de Römertopf leggen en in een koude oven plaatsen, die op 250 graden C. wordt ingesteld. Het gerecht ca 40 minuten laten bakken. Deksel eraf halen en bestrooien met geraspte kaas. Nog plm. 10 minuten laten gratineren.
Serveertip:
Serveren met veldsla met dressing van olijfolie, citroensap, honing en een lik mosterd.