Voorbereiding:
Zet de römertopfschaal en -deksel ongeveer 15 minuten in een bak met
koud water.
Pel de ui en snipper hem grof. Snijd de prei in ringen van ca. 0.5
cm, doe ze in een zeef en spoel ze met koud water schoon. Pers de
citroen uit. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen
eruit. Snijd met een puntig mesje de schil van de appels rondom in.
Schep in een kopje de rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en
suiker door elkaar. Vul de appels met het rozijnenmengsel.
Bereidingswijze:
Neem de römertopf uit het water en droog hem af. Verdeel de ui en
prei over de bodem van de schaal.
Wrijf de karbonades in met peper en mosterd en leg ze op het
prei-uimengsel. Zet daarna de gevulde appels op de karbonades.
Los de bouillonpoeder op in 1 dl heet water en schenk de bouillon in
de römertopf. Doe het deksel op de schaal en zet hem in een koude
oven zetten.
Schakel de oven in op 225°C. en verwarm de schotel ca. 60 minuten.
Haal het deksel van de schaal en laat de karbonades in ca. 10
minuten bruin kleuren.
|