In de schijnwerpers de...

Recept 138, Rijstschotel uit de Balkan.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram rijst
1 liter tomatensap (pak)
200 gram gesnipperde uien, 2 groene paprika's in reepjes
2 courgettes in plakjes
1 theel. paprikapoeder
2 teentjes fijngehakte knoflook
20 gram boter
1/8 liter (magere) yoghurt
1 bosje fijngehakte peterselie
75 gram geraspte kaas

Bereiding:

De gewassen rijst in een geprepareerde Römertopf leggen en overgieten met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren. Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en gesloten Römertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220 graden.
Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel nabakken. Opdienen in de Römertopf.

Serveertip:
Lekker met b.v. kalfsschnitzels. Maar ook andere soorten vlees smaken er prima bij.