In de schijnwerpers de...

Recept 132, Gesmoorde runderplakjes uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram dunne runderlappen, zout en peper, 1 ui, 1 eetlepel boter, 1 theelepel mosterd, 1 kopje bouillon, 1 kopie rode wijn, 250 gram champignons uit een blikje, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel bloem

Bereiding:

Laat de Römertopf 10 minuten onder water staan. Snijd het rundvlees in dunne reepjes en bestrooi het met zout en peper.
Laat de boter lichtbruin worden en bak
het vlees met de gesnipperde ui bruin.
Schep het mengsel over in de Römertopf.
Roer de bloem met de koude bouillon
tot een glad papje en voeg de wijn, mosterd en het citroensap toe.
Schenk het mengsel met de champignons
over het vlees in de Römertopf.
Leg de deksel op de schotel, zet hem
in een koude oven en stel hem in op 200 graden C.
Stoof het vlees in 45 minuten mals en gaar.
Maak voor het opdienen de saus op smaak af.