In de schijnwerpers de...

Recept 1, Gebraden Ossenhaas uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g ossenhaas
2 eetlepels boter
peper, zout

Bereiding:

Wrijf het vlees in met peper en zout.
Verdeel klontjes boter op de bodem van de natgemaakte Römertopf en leg het vlees hierop.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250ºC en braad het vlees, onder 2-3 keer bedruipen met het braadvocht, in ± 5 kwartier mals.
Dien deze schotel op met rijst, aardappel-croquetten of gekookte aardappelen en sla of diverse groenten.
Variaties:
Lardeer de ossenhaas met smalle reepjes spek.
Of: Voeg 1/2 kopje zure room of witte wijn toe.
Of: Smoor een blikje champignonschijfjes of verse champignons mee.
Of: Wikkel de ossenhaas in uitgerold bladerdeeg.
Of: Smoor een klein blikje ananasstukjes mee.