Risotto I

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
1 bouillontablet
4 eetlepels olie
300 g droogkokende rijst
1 blikje tomatenpuree van 70 g
versgemalen peper
nootmuskaat
40 g Parmezaanse kaas

Bereiding:

Was de rijst NIET om later spatten te voorkomen.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Los de bouillontablet op in een maatbeker met 4 1/2 dl heet water.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui ± 2 minuten.
Voeg, als de ui glazig is, de rijst toe.
Laat de rijst ± 7 minuten bakken tot de korrels lichtbruin zijn.
Roer intussen met een houten lepel goed door de rijst om aanbranden te
voorkomen.
Schenk, als de rijst goed van kleur is, de bouillon erbij, laat het mengsel
aan de kook komen en roer het dan nog eens om.
Draai nu het vuur laag, leg het deksel op de pan en zet er evt. een
vlamverdeler onder.
Laat de rijst in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar koken (de gare risotto
blijft wel iets smeuïg).
Roer er met een vork de tomatenpuree door (met een lepel beschadigt u de
korrels) en breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat.
Geef er de Parmezaanse kaas apart in een schaaltje bij.

Voor straks eet lekker !