Pannenkoekjes met bosbessen

IngrediŽnten voor 6 personen:

150 g bloem
4 dl melk
5 g gist
1 zakje vanillesuiker
1 ei
1 scheutje olie
250 g bosbessen
boter
zout

Bereiding:

Doe de room in een beslagkom, maak in het midden een kuiltje en bestrooi
de randen met wat zout.
Verwarm de melk tot ze lauw is. Neem er enkele eetlepels af en los er de
gist in op. Giet deze oplossing vervolgens in het kuiltje en voeg er de
vanillesuiker en de helft van de melk aan toe.
Meng alles goed onder elkaar en roer er tenslotte het ei, de rest van de
melk en de olie onder. Laat het beslag ca 30 minuten rusten op een warme
plaats.
Maak de bosbessen schoon, was ze en laat ze goed uitlekken.
Verhit een nootje boter in een koekenpan en doe er wat beslag in.
Laat de pannenkoekjes aan 2 kanten bakken.
Strooi er enkele eetlepels bosbessen op. Houd ze warm onder alu-folie.
Serveer 2 tot 3 pannenkoekjes per persoon en geef er apart een schaaltje
suiker bij.