Beenham met bonen uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Beenham (± 500 g)
100 g spekreepjes (gerookte)
2 uien (in dunne partjes)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
250 g soepgroenten (boeren)
1 pot witte bonen (in tomatensaus á 720 g)
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 dl witte wijn (droge)
40 g kruidenboter (zachte)
snufje zout
snufje peper

Bereiding:

Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de spekreepjes uit in 1 eetl. boter. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten mee. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe.
Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter.
Braad het geheel in ± 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.